Daar gaan ze dan, Spartacus in het wit, de kleur van de hoop, Neerlandia in het rood dat wij hen benijden. Spartacus moet winnen vandaag. Er staat veel op het spel, de eer moet gered worden. 


Neerlandia neemt onmiddellijk het voortouw met snelle passes. Spartacus loopt er wat achter aan.
Na 3 minuten scoren de Rouges 0-1. Dit terwijl de weddenschappen in de tribune ternauwernood beklonken waren. De kenners (ook gekend als de steunende ouders) hadden immers een zweverige winst van 6-3 voorspeld voor het eigen team. Een prognose die aangeeft hoe groot het vertrouwen is. 

Het spel ging verder waarbij Spartacus moedig probeerde in de wedstrijd te komen. Al snel volgde een eerste fout op sterspeler Thor, die de penalty feilloos omzette: 1-1. Aangemoedigd door dit resultaat schreeuwt de coach vanaf de zijlijn “activeren”. Deze geheime code betekende voor de ploeg het signaal om de ingestudeerde tactieken aan te vatten. Niet zonder succes want ook Henna, Thor en Thibo scoren nog, voor we gaan rusten met 4-1. Ook de kenners aan de zijlijn kunnen nu hun tussentijdse analyses delen. Erg spijtig dat deze waardevolle ideeën verloren gaan in het heetst van de wedstrijd.

De tweede time begon voor Spartacus veel sterker, waarbij ze zich de onversneden gelijke toonden van Neerlandia. Beide ploegen creëerden eigen doelkansen, maar slaagden er niet in om de bal door de korf te krijgen. Dit resulteerde in een grotere foutenlast en nog een penalty die opnieuw door Thor werd verzilverd. In dit elan scoort het team nogmaals maar de scheids keurde hem af. Het misprijzen van de kenners kon niet groter zijn. Toch bewaarden ze hun legendarische kalmte, en vroegen zich enkel af of de scheids het boekske had gelezen.

Deze misser ontlokte de coach de volgende aanwijzingen: “Voeten VOORUIT Spartacus” en “denk aan wat ik GEVRAAGD heb”.

Terwijl de spelers van Spartacus volledig stil vielen om na te denken over wat hij nu alweer gevraagd had, profiteerde Neerlandia van de consternatie om nog 2 doelpunten te maken: 5-3. Bij de kenners gingen er onterecht stemmen op dat de coach hier een zware verantwoordelijkheid droeg.

De Blanches die uit ander hout gesneden zijn, lieten zich echter niet temmen. Ondanks de soms onzuivere passen, wisten ze toch hun stempel op het spel te drukken, met nog 2 goals van Noah en Annabel tot gevolg. Het desperate lange afstandsshot van Thor op 20sec voor affluiten mocht geen soelaas meer brengen. De eindstand werd vastgelegd op 7-3. Een resultaat waar Spartacus terecht fier op mag zijn.

Vermoeid maar tevreden keerde iedereen huiswaarts.