Op 07 december trokken onze U14 A naar het verre Temse voor wat deze keer een thriller van formaat zou worden tot op de laatste seconden, echt dappere strijders die jonge Spartanen van ons!

 


A: Thibo, Lucas, Fay, Hanae
V: Youna, Thor, Jarri, Lisa

Al snel wordt er een penalty gefloten voor Spartacus/NDN die Thibo mooi afgewerkt, 0-1. Lang staat de voorsprong niet op het bord want ook Temse weet de korf te vinden, 1-1. 

Terug een aanval van SKK waar een vrijworp wordt gefloten. Thor zet zich klaar op de stip en mist maar net, wat een prachtige vrijworp! Ons aanvalsvak blijft goede druk zetten bij het uitverdedigen en Temse komt regelmatig in de problemen hierdoor. Toch weet Temse de bal terug in hun aanval te krijgen en via een ver shot  nemen ze de leiding, 2-1

Nadien terug een kans voor ons waar een mooie inloper van Youna net de korf mist. De acties blijven snel op elkaar volgen, een draaischot van Thor mist ook weer net de korf. Een goed verdedigend SKK zorgt ervoor dat de bal weer snel in aanval komt. Jarri treft eindelijk de gelijkmaker met een ver schot, 2-2. 

Ondertussen zijn we al goed gevorderd in de wedstrijd en laat Youna van zich horen in de verdediging, iedereen weet wat er telkens gebeurd! Top van ons Youna.

Ook in de aanval wordt er goed gespeeld door snel balspel, hopelijk houdt iedereen dit tempo de hele wedstrijd vol. SKK krijgt herhaalde kansen maar helaas worden ze niet afgewerkt. De verdediging onder leiding van Youna blijft sterk spelen en zo worden de steunen van Temse regelmatig afgeschermd. En er wordt ook regelmatig een bal onderschept! Zo krijgt Lucas in aanval een kans en scoort hij via een ver shot, 2-3.

Door het snel rondspelen in het aanvalsvak kan Lucas weer scoren met een shot, 2-4. Even is de concentratie weg na het doelpunt van Lucas en wil Temse hiervan profiteren maar gelukkig missen ze de korf. Iedereen is terug alert en via een inloper scoort Lisa, 2-5.

Temse zet meer druk en lokt een penalty uit. Deze wordt niet omgezet in een punt maar is wel de start van meerdere penalty’s voor Temse. Spartacus verliest de bal bij het uitverdedigen en gaat een 2e maal in de fout. Alweer een penalty voor Temse als gevolg, helaas. Deze keer scoren ze wel na een time-out, 3-5.

Tijd om even te wisselen bij beide teams. Temse wisselt een dame en bij Spartacus komt Kamiel i.p.v. Thibo en Noa vervangt Henae. Fay mist maar net na een hele mooie actie op aangeven van Kamiel, jammer! Maar er was duidelijk contact waar de scheidsrechter niet op reageerde en Spartacus onterecht geen penalty kreeg. In het verdedigend vak blijft iedereen sterk spelen. 

De volgende wissel wordt doorgevoerd en Hanae vervangt Lisa deze keer in verdediging.
Opnieuw een vrijworp voor Spartacus, die weer maar net gemist wordt. Snel wordt deze kans gevolg door een mooi shot van Fay maar helaas ook nu geen punt. Naast Youna die in de verdediging sterk speelt laat ook Fay sterke acties zien in de aanval!  Een duidelijke fout van de heren van Spartacus leidt tot een nieuwe penalty voor Temse. Gelukkig staat hun vizier niet scherp want ze missen deze ook weer.

We gaan rusten met 3-5 voorsprong

Na de rust zet Fay haar goede prestaties verder met een schot dat jammerlijk uit de korf draait. Lang moeten de supporters niet wachten op het volgende doelpunt want door het snel rondspelen komt Fay vrij en schiet ze deze keer wel raak, 3-6! 
Helaas weet Temse hier snel op te antwoorden en staat het weer 4-6.

Thor krijgt de bal in aanval en daar is zijn draaischot weer, 4-7.
De bal wordt dan in verdediging helaas foutief geraakt en Temse krijgt de zoveelste penalty, 5-7.
Temse probeert de kloof te dichten en blijft druk zetten op de verdediging. Onze dappere Spartanen bezwijken niet, maken geen fouten deze keer en kunnen uiteindelijk de bal recupereren. Terug een wissel bij Spartacus; Aki vervangt Lucas in aanval.

Kort nadien terug een wissel bij Spartacus; Lucas vervangt Thor in verdediging deze keer. Spartacus blijft goed uitverdedigen en druk zetten op Temse met een mooie onderschepping door Hanae als resultaat. Vrijworp voor Spartacus, deze wordt volledig gemist na wat verwarring door de scheidsrechter. Helaas kan Temse hiervan gebruik maken en scoren ze, 6-7.

Spartacus wisselt terug, Thor voor Kamiel in aanval. Ook Temse maakt gebruik van een wissel.
Kort hierna scoren ze de gelijkmaker via een schot, 7-7.

Nogmaals een wissel van Temse. Gevolgd met een wissel van Spartacus; Kamiel vervangt Jarri. Door verwarring scoort Temse een ongelukkige tegengoal en leiden ze voor het eerst in deze wedstrijd, 8-7.

Spartacus krijgt een nieuwe vrijworp maar opnieuw geen punt. Met nog 6 minuten speeltijd neemt Spartacus een time-out en spreken de coaches de jonge Spartanen moed in. Dit wordt snel gebruikt in een volgende vrijworp, maar helaas. Mits een beetje meer afwerking hadden er zeker meer punten gescoord kunnen worden uit vrijworpen. 
Temse schiet weer raak. 9-7

Onze dappere strijders zouden geen Spartanen zijn als ze zich zomaar gewonnen zouden geven. De reeds sterk spelende Fay scoort met een schot, 9-8. 

De verdediging speelt zeer gefocust en zorgt ervoor dat de bal snel terug in het aanvallend vak komt. Helaas kunnen de kansen niet benut worden. Temse voert nog een wissel door in de laatste minuten en ook Spartacus voert tactische wissels uit Aki vervangt Thibo in verdediging. Zodra het spel stil ligt voert Temse terug een wissel uit, waarschijnlijk ook wat tactisch om de voorsprong te behouden zo kort op het einde. 


Met nog minder dan 10s op de klok neemt Temse een schot. Ze missen ze de korf en hierdoor kan Spartacus de bal terugwinnen, snel uitspelen naar het aanvallende vak die nog minder dan 5s hebben.

Thibo wordt nog snel teruggebracht in aanval. Thor krijgt de bal, neemt het schot maar mist net. Gelukkig is Thibo snel doorgelopen tot de paal, vangt de bal op en werpt met nog 1s op de klok. Alle supporters houden hun adem in en gillen van vreugde als ze de bal door de korf zien verdwijnen en de 9-9 eindstand op het scorebord zien verschijnen!

Een sterk spelende verdediging onder leiding van Youna en een sterk en snel spelende aanval onder leiding van Fay hebben gezorgd voor een mooie prestatie van het hele team dat beloond werd met een prachtig gelijkspel.

Well done toppers!