Na een intensieve match van de A-ploeg vorige vrijdag tegen Blauw Wit én sterk supporter werk van iedereen aan de zijlijn, is het nu aan de B-ploeg om vandaag de eerste punten op onze naam te zetten. Verslaggeefster Elke zit voor jullie klaar om alles gedetailleerd neer te schrijven!


Jense maakt deze match de openingsgoal met een knap shot.  Ondanks de vele druk van Pieter in verdediging, weet zijn heer toch de eerste gelijkmaker te maken (1-1). In aanval legt Pieter de bal mooi af naar Nathan. Die werkt mooi af en zorgt voor de 2de goal van Spartacus. Nog geen 2 minuten later zet hij ook de 3de goal op zijn naam door mooi weg te trekken onder de korf (3-1). KCBJ voelt dat Spartacus enorm veel druk zet in verdediging. Toch weet een heer de mand te vinden (3-2). De bal komt door wat onhandigheid aan de overkant, weer in ons aanvalsvak. Door een net iets te (op)vliegende heer van Nathan, krijgen we een penalty die mooi door Pieter wordt binnen gelegd (4-3). KCBJ kan ook een doelpunt binnen te prikken, weer terug gelijkstand (4-4).

Exact één aanval later is het opnieuw Nathan die de bal door de mand jaagt en ons terug op voorsprong zet (5-4).
Nog 15 minuten op de klok belooft het een spannende match te worden. Een shot na een vrijworp van KCBJ zorgt alweer voor een gelijkstand (5-5). Pieter wordt mooi vrijgespeeld door Nathan en knalt hem binnen. Steeds een belangrijke goals die ons in de wedstrijd houden. (6-5). Jammer genoeg volgt er weer snel een korte kans van KCBJ die de stand op 6-6 zet.
En zo blijft het maar doorgaan.

Er is nu een kwartier gespeeld zonder enig doelpunt aan beide kanten. Jan zijn kater is duidelijk weg, hij maakt een mooi shot waardoor we terug 1 goal voor komen. Én ja, je raadt het al, niet veel later maakt KCBJ weer de gelijkmaker (7-7). Toch een kleine twist: nu is het KCBJ die één doelpunt voor komt te staan. Nog 7 minuten te gaan en de coach van KCBJ neemt een time-out. Na een ‘fout’ van Spartacus, komt KCBJ door een penalty 2 goals voor te staan (7-9). Tina is ondertussen ingezet voor een tactische wissel in de plaats van Amber die later wordt doorgeschoven naar het andere vak in de plaats van Evi.

Na een sterke aanval van Spartacus, weet Jense ons weer een goal dichter bij te brengen (8-9). Twee shotjes van KCBJ doet dit jammer genoeg weer teniet (8-11). Knap rebound werk van Nathan zorgt ervoor dat Pieter een geweldig shot voor ons kan scoren. Wat zijn deze twee heren in vorm zeg! Jammer genoeg reageert KCBJ direct waardoor we met 9-12 op het wedstrijdbord de rust in gaan.

Tijd voor de verslaggeefster om een balletje te gaan gooien!

Na enkele opwarmgoaltjes, ben ik weer helemaal tot uw beschikking om deze prachtige match verder te verwoorden. We beginnen deze 2e helft direct met een zware ‘pan’ gezet door onze eigen Nathan. De toon is gezet, dat weet ook Jan, want die scoort een aanval later een knappe inloper met zijn snelle beentjes. Ook de eerste goal van de 2de helft kunnen we op onze naam schrijven (10-12). Goed team werk van Sara en Jan haalt de bal vele keren weer uit het verdedigend vak. ‘KOMAAN AANVAL!’ Of moet ik zeggen ‘Komaan Nathan’? Want het is hij die (weer) de bal door het gele jaagt (11-12). Niet veel later een spijtige inloper in ons nadeel (11-13).

Voor mij is het tijd om even te gaan bespreken, maar ik geef met plezier het woord door aan onze fantastische Cara!

Een penalty in ons voordeel net voor de time-out, alle hens aan dek jongens! Wie o wie legt hem binnen? Het is Jan die voor Spartacus 12-13 op het scorebord zet. Het wordt jammer snel 12-14, weer een verschil van 2 doelpunten. Ze willen er langs de rode kant ook niet echt invallen. We blijven wel vechten en enkele mooie korfballende aanvallen leiden telkens tot een vrijworp die jammer genoeg niet worden omgezet in punten. Uiteindelijk scoort Pieter een mooi schot achter de korf. Komaan, nog een te gaan! We herhalen ditzelfde scenario; gelijk! (14-14)

Sara brengt ons uiteindelijk op voorsprong, maar KCBJ scoort snel terug. Met nog 5 minuten op de klok is het 15-15. Via een ver schot komt de blauwe ploeg terug op voorsprong. Al geluk wordt er een strafworp gemist waardoor het 3 minuten voor het einde 15-16 is. Té spannend voor woorden!

Pieter scoort een mooie actie die beloond wordt met een strafworp (16-16). Helaas legt KCBJ er ook een penalty in waardoor ze terug op voorsprong komen. Door een fout die niet gezien wordt, kunnen de bezoekers er ook nog een extra inleggen, maar Nathan scoort zijn mooie inloper zelf (17-18) met nog 2 minuten op de klok, spannend! Komaan Spartanen!! Pieter scoort een belangrijk doelpunt en maakt zo gelijk. WAT EEN TRILLER.

Eindstand 18-18

Proficiat voor jullie doorzettingsvermogen en vechtlust, goed gedaan!!
Tijd voor weekje verdiende rust.