We beginnen de wedstrijd met een super schattige cheerleader act van Verde.
Bij onze Spartanen is het volle focus, vandaag is belangrijk!
Zowel onze 9e man als die van Verde is met veel toeters en bellen aanwezig, dat belooft.


Yana zit direct in de wedstrijd en vangt de bal in verdediging uit. Geert zijn skivakantie heeft duidelijk goed gedaan, hij scoort vlotjes de eerste goal met een prachtige pas van Urs (0-1). Arina is duidelijk ook helemaal in form en scoort meteen de 0-2. Na een fout van Verde scoort Wout de vrijworp. De ballen vliegen hier in het rond, Geert scoort een 2e keer (1-4).
Weer goed gestart TOPPPPPERSS!

Ondanks dat er hard gevochten wordt en iedereen er 200% voor gaat wordt er even niet gescoord. Penalty voor SKK/NDN; Geert werkt deze in een vloeiende beweging en zonder twijfel af (4-5). Nog 15 minuten spelen in de eerste helft. Na even een heel spannend moment in de match, met aanvallen, letterlijke vallen, duwen, trekken en discussies scoort Simon de gelijkmaker (6-6). Elke volgt direct en we staan weer voor (7-6), en dat met een stressfractuur in haar scheenbeen. Nele gaat letterlijk voor elke bal, ze laat zich niet zomaar omverduwen. De trommels van Spartacus klinken luid door de zaal. Urs gaat helemaal mee op de beat en scoort de 6-8. Nele voelt duidelijk deze beat ook en scoort met een prachtige korte kans de 7-9. We zijn voor de moment duidelijk sterker als Verde! Hopelijk kunnen we dit volhouden tot het einde.

Maar Verde aan de andere kant laat dit allemaal niet zomaar passeren en komen terug gelijk (9-9), nog 7 minuten te gaan.  Toch gelooft iedereen erin en dat voelen onze toppers!
Het gaat met ups en downs, nu staan we er terug 2 achter. Geert is dit beu en haalt zijn ‘skivakantie vibes’ boven, goal! (11-10) Met deze score gaan we ook de rust in.
Even een domper maar komaan Spartacus, er is nog niets aan de hand!

De rust is voorbij, de tactische bespreken zijn gebeurd. Nu is het helemaal terug aan onze Spartanen! Ook wel een beetje aan onze top supporters, die er helemaal in Rood-Groene outfit bijzitten. Elke gaat volledig en scoort een prachtige inloper! (11-11)
Na een harde strijd scoort ook Urs een mooie inloper. De 14-12 toont aan dat we blijven vechten voor elk punt want Verde geeft dit niet zomaar uit handen.

Simon scoort de 14-13 met een shot waarbij een mooie actie deed. Ongelooflijk! Elke is helemaal on fire en scoort de 15-14, er is nog niks verloren.  Andy doet een tactische en motiverende time-out waarbij SAMEN STERK door de hele zaal klinkt. Urs lokt een penalty uit, die Geert vlotjes scoort! 15 – 15!! Gaan gaan en nog eens gaaaaaaaaaaaan… Wanneer een mannelijke speler van Verde Yana blokkeert, is het penalty in ons voordeel.  Zoals Simon het betaamt scoort hij deze vlot! (15-16) We staan terug voor, BAM! Pieter wordt gewisseld voor Wout, komaan Pieter, laat die shotjes vallen! Na een zotte inloper van Elke geeft ze de bal door aan Urs, die scoort een ver shot, 16-17! HOPLAAAAA

Yana krijgt de bal en Yana scoort, meer is hier niet over te zeggen! Topper! Pieter geeft een mooie botspass aan Simon, hier werd hard geduwd waardoor we een penalty krijgen.

Simon scoort deze vol vertrouwen, 17-19! Wout wordt gewisseld voor Geert. In het aanvalsvak wordt er weer een penalty gecreëerd die Simon vlotjes scoort. 19-20 met nog 8 minuten op de klok. De hele bank is aan het nagelbijten.
Simon weet duidelijk wat hem te doen staat en scoort de 19-21. KRACHTPATSER!!
Verde doet een time out, ze voelen duidelijk de spanning.

"We are Spartacus, we are Spartacus, we are Spartacus" dit klinkt luid uit onze tribunes!

Na een korte technische onderbreking van de shotklok zijn we terug vertrokken.
We staan nog steeds voor met 2 punten, blijven vechten jongens!! Elke wordt gewisseld voor Amber.
Nog 1 minuut en 40 seconden! Het defence vak blijft gaan en dit loont, ze halen de bal er na 5 seconden al uit!
(Ik weet dat ik toppers al veel heb gebruikt maar dit blijft echt op z’n plaats!) TOPPERSSSSSSSSSSSSSSSSSSSSS

We winnen deze match met 19 – 21! We zijn ongelooflijk trots op onze Spartanen! WAUWIEEE!! Volgende week willen we dit opnieuw! Blijven gaan en alles komt goed!

XOXO Elly, die de zenuwen maar net aankon!
(Kleine appreciatie aan Lize die toch steeds komt supporteren, zo voel ik mij niet helemaal alleen <3)