Met een spetterende speech en onder luid gejoel van onze supporters starten onze Spartanen vol goede moed aan deze laatste maar oh zo belangrijke wedstrijd. Vandaag is allesbeslissend: zijn we zeker van behoud in HK1 of moeten we volgende week nog strijden in Beveren tegen de vicekampioen van HK2?


Het gaat er direct hevig aan toe, Simon scoort een korte kans met 1 hand. Rijko is duidelijk ook helemaal wakker en scoort de 1-1. Arina vindt dit maar niets en scoort achter de korf de 2-1. De ballen vliegen in het rond! Het rebounded werk doet Simon weer voortreffelijk, hij is weer heer en meester onder de korf. Arina is ‘on fire’ en scoort alweer (3-1)

Onder luid gejoel van ons supporterslegioen “We are Spartacus, We are Spartacus” steken onze Spartanen nog een tandje bij. Wout scoort de 4-1 met een waanzinnig ver shot en Arina volgt met haar derde goal. Tussendoor kreeg Rijko ook nog de kans om een bal binnen te gooien. (5-2) Geert zijn vingertje gaat de lucht in, we weten allemaal wat dat betekent! (6-2)

Niet alleen aanvallend gaat het goed, ook verdedigend worden de ballen eruit gehaald.

Rijko voelt duidelijk de druk maar scoort 2x snel. Het staat op 6-4. Het is weer een nagelbijtende match! Wanneer een dame van Rijko de bal uit de handen van Geert trekt, krijgen we een penalty. Deze wordt helaas niet omgezet in een doelpunt. Wanneer het er even hevig aan toe gaat, vecht Geert tot de laatste bal. Ja hoor! Hij scoort BAM! (7-6). Rijko blijft niet achter en nu ook zij de korf gevonden hebben komen ze steeds dichter. Bij gelijkstand (7-7) besluit Andy een time-out te nemen waarin hij iedereen oppept: “We moeten spelen om te winnen mensen! We mogen dit niet uit handen geven!”.

Al snel heeft Rijko een voorsprong op het bord gezet (7-9), maar er is nog niets verloren, komaan Spartanen! Yana doet even een pijnlijke val maar zoals we haar kennen gaat ze gewoon door! Krachtpatser! Yana creëert een penalty, die Simon vlotjes neemt. BAM we zijn weer vertrokken.
(8-10) Wout zijn verdediging is vandaag ongeëvenaard, hij haalt alles eruit! Met nog 2 minuten op de klok scoort Urs (9-10). Geert wordt op de grond gekegeld door een heer van Rijko. Dit leidt tot een vrijworp die hij ook mooi kan omzetten en zorgt ervoor dat we de rust ingaan met weer een gelijkstand (10-10).

De rust is over! Geert haalt zijn verdedigingsskills meteen boven. Na shots van beide ploegen blijft het gelijk opgaan. (11-11) Yana scoort een heerlijke goal. Hop hop jongens, meer van dat! Geert voelt wat ik bedoel en scoort een vrijworp binnen. (12-11) Door een verkeerde inschatting van Wout kan Rijko toch scoren (12-12). Iedereen zit weer op het puntje van zijn stoel. Het valt op hoeveel we gooien maar deze kansen worden jammer genoeg niet afgewerkt. (12 – 13) Yana doet een prachtige inloper, wordt in de rug geraakt en krijgt hiervoor een penalty. Simon scoort deze feilloos en wordt het weer gelijk (13-13). Met nog 14 minuten op de klok is de spanning reeds te snijden. Intussen staat Rijko weer met 2 punten voor (13-15). Hoogtijd om terug te scoren Spartanen! De aanvallen zijn heerlijk om te zien, enkel die kansen moeten nu gaan vallen. Er wordt een time-out gevraagd.
We weten dat we dit kunnen maar we moeten het NU gaan doen. Schieten, schieten en nog eens schieten!! Simon is dit spannend gedoe duidelijk beu en scoort een sterk shot! (14-15) Elke wordt gewisseld voor Amber.
In de slotminuten weet Rijko toch nog enkele keren flink raak te schieten en kunnen zo verder uitlopen. 
Ook wij hebben nog geprobeerd om tot op het laatst bij te benen maar het mocht niet meer zijn. 
De match wordt afgefloten op 17-21 eindstand. 

Ondanks dat onze Spartanen voor elke bal hebben gevochten vielen ze niet. 
Iedereen ging er voor de volle 200% voor maar het heeft niet mogen zijn.
Volgende week gaan we gewoon knallen in Beveren want WE ARE SPARTACUS!

Ook DUIZEND MAAL MERCI aan al onze uitbundige topsupporters voor de ongelooflijke steun.
Jullie gaven ons de laatste tijd alles wat we nodig hadden!!

XOXO Elly, met trouwe support van Lize in de tribune