Na een grote teleurstelling van de wedstrijd voordien, raapt onze B-ploeg toch alle moed bijeen om aan de volgende match te beginnen. Ook dit belooft weer een pittige match te worden. Een echte scheidsrechter konden we niet vinden, daarom dat we Pieter maar op het veld hebben gezet.


We hebben even een stukje gemist maar ongeveer halverwege de 1e helft valt de 7de goal voor Rijko, en kort daarna ook nummer 8. Spartacus toon een ijzersterke inzet en gaat voor alle losse ballen. Met resultaat! Onze verdediging heeft het niet gemakkelijk, maar door een sterke communicatie kunnen ze toch veel ballen onderscheppen. Uiteindelijk is het Rijko die de bal weer door de mand weet te gooien. (5-9) We wisselen van vak en Sara scoort meteen de eerste bal die ze naar boven gooit! (6-9) Shotje van aan de zijlijn voor Rijko maakt de stand niet veel later 6-10. Jense maakt de kloof weer wat kleiner via een shotje (7-10). Zowel Spartacus als Rijko scoren niet veel later elks nog een shot (8-11). Rijko weet een penalty uit te lokken en gooit deze ook binnen (8-12). Jense scoort de laatste goal van de eerste helft. We gaan met een stand van 9-12 op het scorebord.

Jammer genoeg weet Rijko in de eerste paar minuten van de 2e helft al 2 keer te scoren. Dit brengt ons direct op een stand van 9-14. Sara kan hier direct op antwoorden met een mooi shotje. 10-14. Een ge-wel-di-ge verdediging van Spartacus doet het geluid van de shotklok horen. Ik kan maar één ding zeggen: Doe zo verder Spartanten! Kleine foutjes onder de korf blijven ons de nek omdraaien. Rijko krijgt een penalty en gooit deze er ook in (10-16). Even tijd voor een time-out. Een slokje water en wat bemoedigende woorden van trainer Kurt.

Ondertussen heb ik even de tijd om jullie te zeggen dat Tina helemaal opgewarmd en klaar staat om een bangelijke inval te leveren voor jullie. Rijko weet de weg naar de mand goed te vinden (10-16). Sara scoort nog geen 10 seconden later een goaltje voor ons (11-17). Tina maakt haar blijde intrede op het veld in plaats van Evi. Door een knappe actie van Jan doet het voetje van zijn heer een beetje pijn. We scoren onze penalty en zetten er weer een goaltje bij op het scorebord (12-18). Jammer genoeg blijven we de kloof van 4 doelpunten behouden. Rijko scoort een inloper, maar weer weet Spartacus te antwoorden met een doelpunt van onze eigen Jense (13-19). Een penalty en een shot aan de andere kant vergroot de kloof naar 6 doelpunten (13-21). Aan onze kant is het weer Jense die een prachtig shot binnen gooit (14-21).

Kurt voert enkele wissels door: Jochem in plaats van Wout en niet veel later Wout in plaats van Ben. Onze Spartanen blijven zich verzetten tegen toch wel sterk Rijko. Deze keer geen Sara of Jense, maar Elly die een wonderlijk doelpunt maakt! (15-21) Rijko scoort direct erna een maakt de stand 15-22. Onze dames zijn helemaal in de wedstrijd. Amber met een shotje en de 16de goal voor Spartacus. Nog 5 minuten op de klok en Kurt neemt een time-out. Heb ik eventjes de tijd om bij te typen. Rijko scoort 2 shotjes en maakt het hiermee 16-23. Een penalty na knap aanvalswerk, bezorgt Spartacus ook een penalty. Deze wordt ook direct verzilverd in een goal (17-23). Jammer genoeg weet Rijko net voor het einde nog twee doelpunten waardoor we deze match afsluiten met 17-25 op het scorebord.

Er had misschien wat meer pit in gemogen maar toch knap standgehouden Spartanen!