Het nieuwe sportgebouw en de kunstgrasvelden van Park Groot Schijn zijn officieel ingehuldigd. Twee korfbal- en twee voetbalclubs nemen er hun intrek.


In het Park Groot Schijn zijn verschillende ‘kamers’ vastgelegd waarbinnen een bepaalde activiteit kan plaatsvinden. De sportkamer, een nieuw sportgebouw en vier kunstgrasvelden, werd vrijdag ingehuldigd door schepen van Sport Ludo Van Campenhout, schepen van Jeugd Nabilla Ait Daoud, districtsvoorzitter van Deurne Tjerk Sekeris, Deurns districtsschepen van Sport en Jeugd Elke Brydenbach (allen N-VA) en Benny Van Loon, voorzitter van de nieuwe vzw Springs. Die vzw werd opgericht door de vier sportclubs die gebruikmaken van het sportgebouw en de kunstgrasvelden, om het beheer van de sportkamer in goede banen te leiden. Dat zijn twee voetbalclubs (Koninklijke Deurne OB en Olympic Pirates Deurne-Borgerhout) en twee korfbalclubs (Riviera Deurne en Spartacus/NDN Korfbal).

“De opening van de sportkamer is een belangrijke stap in de volledige realisatie van het park”, zegt Van Campenhout. “Naast de sportinfrastructuur is ook het eerste deel van het park aangelegd. Een nieuwe groene long van 83 hectare voor iedereen in Deurne, de stad Antwerpen en omstreken.”

Parkplein

In 2018 start de tweede fase van de aanleg van het park met de aanleg van het centrale parkplein en het doortrekken van het 7-meterpad tot aan het plein. Ook de paden die het speelbos verbinden met de rest van het park worden in deze fase aangelegd. Het centrale parkplein wordt het kloppende hart van het park, met ruimte voor het organiseren van kleine evenementen en een avontuurlijk skateterrein. Ook de jeugdkamer sluit aan op dit nieuwe plein. De bouw van deze kamer start eveneens in de loop van 2018. “In Deurne kampten we met een historisch tekort aan ontspanningsruimte voor onze jeugd”, stelt schepen Ait Daoud. “We zorgen er nu voor dat jeugdverenigingen via gedeeld gebruik over een plaats beschikken. Daarnaast voorzien we ook een fuifzaal, een polyvalente ruimte met keuken en voldoende bergplaats. Onze jeugd zal hier niks te kort komen.”  De aanleg van het park rond de sportkamer zal tegen het voorjaar van 2018 helemaal klaar zijn.