Topverslaggeefsters Elly en Lize zijn weer op post om alle wedstrijddetails heet van de naald neer te pennen!
Over naar jullie... 


De wedstrijd begint met een overvolle tribune, de tweede is namelijk stuk en zijn provisoir vervangen door houten banken. Minder comfortabel. Onze Spartanen zijn er klaar voor! Het is dan ook een hele belangrijke match.

Elke scoort direct een korte kans, wat de moed er direct inbrengt. Yana is weer in “beast mode”, ze haalt de inlopers er als een fluitje van een cent uit. 

Nathan zijn vuistje komt weer boven, BAM de 2-0 komt op het scorebord te staan.

Na de goeie save van Nele, kan Simon een penalty uitlokken. Wat een dreamteam, Lily (hun dochter n.v.d.r. ) zag dat het goed was. Elke is helemaal in topvorm ondanks haar blauwe knie en maakt hierbij haar 2de goal binnen de eerste 5 minuten! 4-1, een kleine shout-out voor Elke.

Na een kleine discussie in het vak, scoort Arina de 5-1 vlotjes binnen. Top! Yana maakt zo’n mooie acties naar binnen waardoor alle dames op haar gaan. Simon scoort de 6-2, wat een krachtpatser! Arina maakt een koprol door de duw van haar dame, ze schudt nee maar laat zich niet kennen! Vervolgens maakt een prachtig shot en doet ze een sterke ‘pan’. Wauw! De tussenstand staat 7-4, wat spannend. We supporteren nagelbijtend verder! Nathan volgt het voorbeeld van Arina en maakt vlot de 8-5. Dit is veelbelovend! 

Ons getrouwd vak (Pieter-Yana en Simon-Nele) heeft een zotte verdediging! Toch wordt er af en toe gescoord. Pieter beantwoordt dit gemakkelijk via de 9-6 met een vrijworp.

De scheidsrechter staat even in de weg van het spel, gelukkig lost Pieter dit op een humoristische manier op. De scheids zelf is dan ook zeer leuk om naar te kijken…

Andy geeft een motiverende time-out na een tussenstand van 9-9. Kop op jongens, nog niks verloren!! Pieter begrijpt perfect wat Andy bedoelt en schiet binnen. Elke creëert een penalty. Wout mist deze maar maakt dit snel goed door een ver shot! Simon doet dit even na en scoort een gemiddeld ver shot. Krachtpatser 2.0

We starten de rust met 13-10. We staan scherp, GO GO GO!

Nathan zijn vuistje gaat de lucht in, we weten ondertussen wat dit wilt zeggen… Geert wordt gewisseld voor Wout, we verwachten grootse dingen. Wout komt er direct terug op in de plaats van Pieter en scoort een shot. Het is nodig want het is ondertussen 15-17. Simon gebruikt zijn breedheid tijdens de inloper maar gaat onverwacht toch voor het shot tijdens het achteruit lopen. Na een kleine discussie met de scheids na een prachtig shot van Yana dat werd afgekeurd, scoorde Wout de vrijworp. Urs wisselde met Nathan en gaat er vol voor! That’s the spirit! Geert komt in de plaats van Pieter en maakt nog een fenomenale vrijworp. Wout doet dit nog even sterk na!

De Spartanen zijn sterk begonnen maar hebben dit niet kunnen aanhouden in de tweede helft. Ze bleven standhouden in de tweede helft maar konden dit niet meer omzetten in de nodige goals. Verde kon dit helaas wel. We eindigen met een 19-24 eindstand. 

Even een kleine appreciatie aan ons scouting koppel, Ben en Britt (en Brend). Zonder jullie was er geen scouting en kunnen de Spartanen niet beter worden

 

Keep you posted!
Xoxo Lize en Elly