4 januari 2020. De kater van het nieuwjaarsdrinken is net op tijd verdwenen om te genieten van een topmatch bij U12. De nummers 2 en 3 strijden tegen elkaar:  Spartacus - Temse.

Om 12u30 stuurt trainer Mitch zijn strijders ten velde. Timo, Janne, Eline en Tijl beginnen in de verdediging. In het aanvallend vak staan Robbe, Bram, Jakob en Mats. Bram en Jakob zijn vandaag de meisjes van dienst.

De eerste tien minuten zijn de teams aan elkaar gewaagd. Er zijn goede pogingen van het complete aanvallend vak: Bram, Mats, Robbe en Jakob, maar elke poging mist nog precisie. En de verdediging; wel die staat sterk te spelen. Temse heeft geen enkel uitgespeelde poging ondernomen. Met nog 10 seconden op de klok gebeurt toch nog het onverwachte, Bram scoort na mooi samenspel en met een 1-0 voorsprong gaan de tweede 10 minuten van start.

Temse komt nu toch sterker opzetten, en de Spartanen versnellen ook hun spel. Na 12’30 scoort Tijl de 2-0. Halverwege het tweede kwart gaat de bal snel tussen Timo, Janne en Eline, maar de poging wordt afgefloten wegens verdedigd. Op 16’30 wordt Timo gewisseld door Wannes. 10 seconden later steelt Wannes de bal van de tegenpartij, gooit deze over grote afstand naar Tijl en hij scoort de 3-0. Op het einde van het tweede kwart scoort elk team nog 1 keer. Tijl brengt de stand op 4-1.

Bij de aanvang van het derde kwart mag Robbe rusten en wordt vervangen door Timo. Het is eenrichtingsspel geworden. Jakob, Mats, Bram en Timo krijgen vele kansen, maar de bal wil niet in de korf belanden. Pas bij de allerlaatste poging van Timo eindigt de bal in de korf onder het geluid van de buzzer. Op het einde van het derde kwart staat er een geruststellende voorsprong van 5-1.

Voor het vierde kwart is, net als het derde kwart, niets te melden over het verdedigend vak. Het is powerplay waarbij de worpen elkaar opvolgen en de rebound steeds voor Spartacus is. Janne wordt vervangen door Robbe. De vele pogingen van Eline, Tijl, Wannes en Robbe leiden ook nog tot een hoger score. Tijl scoort de 6-1 met een inloper en in de allerlaatste seconden van de wedstrijd scoort Wannes van ver de 7-1.

Hoewel de score een groot verschil geeft, was de wedstrijd toch gelijk opgaand en spannend (voornamelijk de eerste 2 kwarten); leuk voor de talrijk opgekomen toeschouwers.