Na een spannende match en nipte overwinning van onze C-ploeg is ook de A-ploeg zich aan het klaarmaken om met heel veel goede moed aan de wedstrijd te beginnen. Na een stevige opwarming, zijn onze Spartanen er helemaal klaar voor.

Ook newbies Evi en Estée, zitten klaar om samen hun eerste verslag te schrijven van het seizoen. Let’s go!

Na slechts 8 seconden (je leest het goed!) zet Pieter een eerste ver shot om in een doelpunt, 1-0. Wat een start!
Een vreemde beweging van Amber haar dame onder de korf zorgt voor een penalty in ons voordeel. Pieter zet ook deze feilloos om, goed bezig! (2-0.) Anderzijds in de verdediging zijn we sterk gestart, we houden Catba voorlopig uit de wedstrijd. Dit sterke elan moeten we verderzetten! Na een twijfelachtig momentje bij onze Spartanen, kon Simon een al even twijfelachtige bal heel smooth binnen leggen. (3-0) Catba vecht terug en na 4 minuten weten ook zij een eerste doelpunt te maken met een ver shot. Een mooie kans van Urs voor een inloper gaat er helaas niet in, maar onze Spartanen blijven hard werken.

Een onterechte vrijworp tegen maar Catba weet deze niet om te zetten. Onze verdediging blijft enorm sterk. Dankzij sterk rebound werk van Nele aan de ene kant, kan Arina aan de andere zijde een mooi shot binnen knallen. Helaas kregen we bijna even snel een penalty tegen. Met nog 17 minuten te gaan staat het nu 4-2. Na wat geklungel bij het rebounden kan Simon de bal opnieuw onderscheppen en via een pas naar Wout kon hij de 5-2 scoren. Mooi werk Spartanen! Catba laat zich natuurlijk niet doen, ze scoren vrijwel meteen de 5-3.

Na wat chaos krijgen we opnieuw een penalty tegen die door Catba omgezet wordt. (5-4) Het gaat enorm snel nu en voor dat we het weten staat het terug gelijk, 5-5. Komaan Spartanen, terug zoals in het begin! Catba krijgt opnieuw een penalty, maar eerst tijd voor een time-out. Na een sterke en duidelijke speech van T1 Andy, gaan we er opnieuw voor.

Catba kan de penalty niet omzetten, maar kunnen nadien toch nog scoren. 5-6. Ze krijgen opnieuw een vrijworp, oppassen voor die fouten! Catba zet deze om, 5-7. T2 Kurt is duidelijk, “Laat die foutjes achterwege!” Door een fout van een heer op Pieter krijgen ook wij een penalty. (6-7) De time-out heeft duidelijk toch enige indruk nagelaten. Met een mooi shot van Simon komen we terug gelijk. Maar even snel scoort Catba opnieuw en opnieuw. Urs scoort met een shot van ver. Otiz, één van onze kleine en trouwe supporters keurt het helemaal goed en staat laaiend enthousiast te klappen langs de zijlijn. Er vallen snel heel wat doelpunten na elkaar waardoor wij verslaggevers even niet kunnen volgen, maar met nog 5 minuten voor de rust staat het nu 9-13. Elke speelt een sterke match en scoort een prachtige inloper, goed werk! Helaas kan Catba opnieuw snel scoren. Tijd om te rusten bij een stand van 10-15.

Extra weetje: Elke is zo trots op haar inloper, ze gaat het filmfragment van de wedstrijdvideo uitknippen en opslaan.

Aanvang 2e helft.
Wij scoren als eerste met een shot van Urs, belangrijk moment! Onze Spartanen hebben duidelijk opnieuw kracht gevonden tijdens de rust. 2 mooie doelpunten van Simon en Pieter zetten de score op 13-15. Maar na een fout van ons en een shot van Catba staat het al snel 13-17. “Punt voor punt” horen we Andy roepen en dat doen we; na een mooie steun van Nele kan Simon het 14e doelpunt scoren. Een penalty voor Catba brengt de wedstrijd op een 14-19 tussenstand met nog meer dan een kwartier te gaan. Na sterk verdedigend werk en enkele mooie doelpunten van onze Spartanen staat het nu 16-19. Catba vecht echter ook heel sterk en scoort snel terug (16-20) Urs lokt een vrijworp uit en Pieter zet deze natuurlijk om. (17-20) We komen terug en de spanning is duidelijk te voelen! Na nogmaals een vrijworp van Pieter (18-20) wordt Wout gewisseld voor Geert. Met nog een penalty voor onze Spartanen staat het nu 19-20, nog 11 minuten op de klok. SPANNEEEND! Geert maakt 20-20 iedereen wordt laaiend enthousiast en terecht!! Maar er zijn nog 8 minuten te spelen, volle focus nu. “Niet forceren en tijd nemen” zegt Kurt. Catba geeft zich niet gewonnen en scoort dankzij een vrijworp. Wat een vechtlust zien we bij onze Spartanen! 20-21 met nog 4 minuten op de klok. Na een spijtig voorval krijgt Catba nog een penalty, 20-22.

De wedstrijd eindigt met 20-22 op het bord. Ondanks dat we hier geen punten thuis houden mogen onze Spartanen enorm trots zijn op de vechtlust die ze vandaag hebben laten zien, Samen Sterk!