Na twee gespannen matchen, is het om 20u30 tijd voor de match van onze lieftallige C-ploeg.
Elke zit klaar, met laptop op schoot, om voor jullie een verslag te typen.
Kunnen we misschien toch nog een paar puntjes mee naar huis scharrelen? 


We vliegen erin met een shot van onze oudjes; Geert en Kristin (0-2). Vobako antwoordt direct met een schot. Maar Ann laat dit niet zomaar gebeuren en scoort een mooie inloper (1-3). We zijn enkele minuten in de match met al vele mooie kansen voor Spartacus. Geert heeft duidelijk zijn shot bij en scoort zijn 2de goal. Dankzij een beetje geluk scoort ook Ben zijn eerste shot. Is Ben weer on fire en maakt hij evenveel goals als vorige match? Hij is in ieder geval in vorm, want ook zijn 2de goal valt niet veel later (2-6).

Zowel Spartacus en Vobako vallen even stil qua goals. Nochtans zijn er vele spectaculaire en soms wel grappige aanvallen. Toch weten zowel Vobako en onze eigen Koen een goal binnen te prikken. Het is 3-7 met nog 10 minuten op de klok. Onze verdediging staat sterk, maar toch weet Vobako een goal binnen te schieten. 4-7. Na vele wissels bij Vobako, voert Kurt bij ons ook een wissel in: Jan in de plaats van Ben. Vobako komt dichterbij. Ze scoren 3 shots en zorgen ervoor dat we met 7-7 de rust ingaan.

Enkele leuke feitjes tussendoor om de pauze op te vangen:

  • Jochem en zijn tegenstander ‘knuffelen’ nogal graag voor de neus van de scheids. 
  • Amber en Jan kunnen als enige spelers zeggen dat ze in 3 matchen hebben gespeeld.
  • Cara en Jense hun nog ongeboren zoontje is nu de grootte van een mango, een cavia of een pannenkoek.
  • Simon en Nele hebben een gezellige date op de tribune. Op het menu: een slaatje met quinoa, gerookte zalm, mango en rode biet.


Vol goede moed beginnen we aan de tweede helft van de match. Vobako is helemaal opgepept en scoort direct, gevolgd door een shot van Ann. De stand blijft gelijk. 8-8. Niet veel later volgen 2 ‘foefelgoaltjes’ van Vobako, voor de exacte betekenis moet je bij Cara zijn,10-8. Na vele kansen van Jochem, weet hij eindelijk de mand te vinden met een shot. 

Een onvoorbereide Jense betreedt het veld in de plaats van Jochem. Jochem wordt meteen gewisseld voor Koen, maar krijgt jammer genoeg ineens een ver shot tegen. 11-9. Een vrijworp van Geert, door knap werk van het hele vak, wordt onze 10de goal. Met 12-10 op het bord, wisselt Kurt Jan in voor Koen. "Goed gedaan van de Jenseeeeeeuh!" – Ben Lotry. Mooi achter de bal naar binnen gegaan en zijn inloper knap afgewerkt. 14-11. We hebben nog 5 minuten om deze match te winnen. In 5 minuten kan veel gebeuren! Zoals een goal bijvoorbeeld, een mooi shotje van Kristin gevolgd door een knappe goal van Jense. Jammer genoeg weet ook Vobako dat scoren belangrijk is en maken kort na het shot van Jense, zelf een goal. 15-13. Jense kan dit niet laten gebeuren en legt de bal weer vlot door de mand. 15-14.
Dit is het moment… Nog 2.30 minuten op de klok. Deze goal is belangrijk… Mega coole kans van Jochem, jammer gaat die ernaast. Het wordt spannender en spannender. Nog een (…)shot van Vobako; eindstand: 16-14. 

Toch een applaus voor de blijvende inzet van onze Spartanen! De bank en supporters zijn trots op jullie

We willen ook graag Heleen bedanken om onze C-ploeg aan te vullen.