Another weekend another matchday, met deze week de Catba Cats op bezoek. 
Den Twee heeft een dagje rust dus mag de C-ploeg vandaag als eerste de zaal opwarmen. 

Verslaggever van dienst Nathan heeft ook duidelijk een roeping gemist. 


In de eerste aanval creëren we direct een aantal kansen, weliswaar zonder doelpunt als resultaat. Eerste goal valt lang de kant van Catba, 0-1. Snel daarna volgt de 1-1 via een ver shot van Koen. De 2-1 komt op naam van Mitch met een goed shot na een sterke rebound van Estée. Ook Heleen weet de bal te bemachtigen waardoor de heer van Mitch verdwaalde en Mitch kan zelf makkelijk de korte kans afronden, 3-1.
Koen met zijn tweede goal, 4 1. Via een penalty komt de stand op 4 2. Prachtige pas van Ben zet Heleen volledig vrij. Ze rondt dit dan ook perfect af, 5-2. Direct hierna een schot van Catba, 5 3. Jense moet invallen wegens een blessure van Jochem. Zoals we de voorzitter kennen, zet hij zijn eerste balcontact om in een goal, 6-3. 

Ook balcontact 2 is een goal voor Jense Fontyn, 7-3. Penalty Catba, 7-4. Gevolgd door een schot van Estée, 8 4. Nog een schot voor Catba, 8-5.

Nog steeds een comfortabele voorsprong voor de Spartanen. Die ook nog wat wordt vergroot via Koen zijn derde goal, 9-5.
Zijn heer antwoordt onder sterke druk met een knap schot, 9-6. Penalty Mitch (zekerheidje), 10-6.
Hierna volgt een periode waarin beide ploegen de mand eventjes niet meer vinden waardoor de stand hetzelfde blijft.
Uiteraard volgt een score van Catba gedurende het formuleren van deze zin. 10-7 ruststand!

In de 2e helft Catba sluit dichterbij via een ver shot, 10-8. Wederom een ver shot van Catba, 10-9. Ze komen gevaarlijk dichtbij, tijd voor de onzen om nog eens te scoren. 10-10 Catba en terug gelijk, c’mon Spartanen! De aanvallen verlopen ietsje stroever dan in de eerste helft. Ook de verdediging is minder strak waardoor de stand op 10-11 komt. Inloper van Catba, 10-12. 

Time-out 

Ben zorgt quasi direct na de time-out voor de 11-12.
Wat zou er hier allemaal gezegd zijn??

Korte kans achter korf van Catba brengt de stand op 11-13. Mooie inloper van Heleen, 12-13. Wat een spanning!
Weer een korte kans voor Catba, 12-14. Knap schot van een heer van Catba, 12-15. 

Ben lokt de penalty uit. Mitch mag de penalty echter nog niet afronden door een time-out voor Catba deze keer. 

Uiteraard werkt Mitch de penalty feilloos af na de time-out, 13-15. Penalty gemist door Koen. Gemiste kans om de aansluiting te maken met Catba. Nog 7m op de klok. Opeens begint de spanning op te komen, we kunnen dit nog halen! 

14-15 via alweer een prachtige inloper van Heleen. Zonder twijfel de mooiste goal van de match.  En de gelijkmaker door Koen volgt via een knap schot, 15-15. 

Via een twijfelachtige vrijworp komt het scorebord weer terug op 15-16. Direct daarna schot van Mitch 16 16. 16-17 schot Catba.
Na een zeer rumoerige fase volgt een penalty in ons voordeel, netjes afgerond door Koen (17-17). Met nog 5 sec op de klok lokt Ben een penalty uit. Mitch zet deze nog even om in de winnende score eindscore, 18-17!

Wat een thriller op het laatst maar wij Spartanen geven nooit op en blijven strijden tot het einde!
Heel sterk teruggekomen, well done toppers!