Tijd voor alweer de laatste match van vandaag. Hopelijk hebben we nog wat adem over na de voorbije 2 matchen om ook de B-ploeg aan te moedigen. Door enkele gekwetste dames (Lize en Yana) en ook een zieke dame (Elly), was het een bijeen gesprokkel van dames. Hierdoor hebben de 3 dames die afwisselend onze B-ploeg aanvullen, al een hele wedstrijd in hun benen.

Elke zit klaar om alweer een verslag heet van de naald te kunnen schrijven.
Nadat Cara een beetje onhandig maar veilig op haar plaats aan de schotklok is gaan zitten, beginnen we met de match. 


Door een kleine onoplettendheid krijgen we al snel een inloper tegen en enkele minuten later ook nog een (verdedigde) korte kans tegen. Sara scoort een shot. Na dit prachtige schot kunnen onze Spartanen nog een goaltje binnen prikken, maar ze hebben het moeilijk tegen een sterk Catba. Na 10 minuten staat er 2-6 op het scorebord. Aan elke kant weer een goaltje, bij ons is Jan degene die de mand weet te vinden. 3-7. De Spartanen krijgen een shot tegen in het achterveld. Nathan reageert hierop met een mooi ver shot. Jammer genoeg fluit de scheids dit verdedigd… (Toch een heel knap shot, Nathan!) We krijgen een welverdiende penalty tegen door knap werk van ons aanvalsvak. 4-9. Ons Sara heeft duidelijk haar schotje gevonden en scoort onze 5de goal. Met een stand van 5-9 wordt Amber op het veld gezet in plaats van Estée. Door een verre pas van Geert vanuit het verdedigingsvak naar Jense, krijgen we een penalty. Deze penalty gooit Jense zelf mooi binnen. Het is tijd voor een time-out met 6-9 op ons scorebord. Er vallen weer twee goals: één voor Catba en één shot van Geert. 7-10. Geert scoort vlak hierna nog een shot, maar zijn heer antwoordt hier direct terug op. 8-11 Nathan zijn heer geeft hem veel ruimte, net iets té veel want Nathan weet weer een mooi schotje binnen te gooien. De stand staat nu 8-11. Spartacus is duidelijk aan zijn comeback bezig! Net voor de rust is Jan weer net iets sneller dan zijn benen en maakt een mooie slide op het veld. Even klein momentje en dan… VOLLE ACTIE: Catba is helemaal afgeleid door Jan zijn snelheid en Spartacus krijgt een penalty tegen. Hierdoor gaan we met 10-11 de rust in. 

Kleine opvolging: Ons Joske van Cara en Jense is momenteel de grootte van een cantaloupe (suikermeloen) of een kitten

Na dit leuke weetje kunnen we weer aan de slag. Ben komt in de plaats van Jan naast Geert, Sara en Amber te staan. Geert zijn eerste shot zit direct binnen! We beginnen dus met een gelijke stand 11-11 aan de tweede helft. Ook Tina begint met volle goesting aan de tweede helft en scoort een mooi shotje, nadat Evi op supersnelheid naar binnen gaat. We staan een goaltje voor maar dit wordt jammer genoeg teniet gedaan door een penalty voor Catba. Het blijft dus gelijk 12-12. Tactische vakwissel: Jan en Nathan wisselen van vak. Catba weet een goaltje binnen te prikken. 12-13 Kan Spartacus hierop antwoorden? Aan onze inzet en knappe aanvallen zal het zeker niet liggen. Enkele ballen die er jammer genoeg net niet ingaan. We krijgen een penalty tegen die Catba binnen legt. We krijgen er zelf ook eentje tegen. 13-14 Nog een kwartier te gaan (tot mijn glaasje rosé…) en Kurt voert weer één van zijn tactische wissels uit. Nadat Nele genoeg tijd heeft gekregen om warm te lopen vallen zowel zij als Ben in. Weer tijd voor een tactische vakwissel: Tina gaat naar het andere vak. Catba weet 2 doelpunten te scoren, maar Spartacus ook! Knap shot van Nele. Jan weer op een topsnelheid naar binnen en jawel hoor, hij weet de bal ook mooi met 1 hand binnen. Belangrijke goal: de stand staat gelijk 16-16. Op 10 minuten voor het einde neemt Catba een time-out. Kan deze match nog langer duren? Andy wilt iets gaan drinken. Sara zet ons op voorsprong met een shot. 17-16. Catba scoort een doorloper. Dit maakt de stand (weeral) gelijk. 17-17. Catba weet weer te scoren maar Jense kan dit niet laten gebeuren en antwoordt binnen de 5 seconden met een prachtshot. 18-18. Na vele spannende minuten zorgt Geert ervoor dat we een goal voorkomen. Niet veel later volgt weer een shot van Geert. Twee belangrijke doelpunten in deze match. We winnen deze bangelijke match met 20-18!

Top gedaan Spartanen.