Na een periode waarin onze vaste verslaggever van den A ziek was, is ze nu helemaal terug! “Ik ben weer helemaal klaar om jullie elke week het belangrijkste nieuws van de week te melden!" Vertelt een enthousiaste Elly "Jammer genoeg is ons Lize nog steeds geblesseerd, dit is toch een groot gemis.” 

Maar nu terug ter zake. 

Na een sterke wedstrijd van den B, zitten we helemaal klaar voor den A! Ik zie het, ze zijn er allemaal stuk voor stuk klaar voor. Zelf Yana is er klaar voor en dat met haar gebroken duim, wat een inzet!


“SAMEN STERK”, zo begint onze wedstrijd! Gaan gaan en nog eens gaan! Nele doet direct een sterke verdediging en haalt de ballen er tussen uit. Simon voelt zoals gewoon de liefde en neemt alle rebounds. Wat een teamwork! 

Het gaat er hard aan toe in de wedstrijd! Het verdedigen gaat top! Pieter houdt zijn man heel gemakkelijk bij! De aanvallen duren zo lang dat Blauw Wit niet weet waar ze moeten lopen. Spartacus is duidelijk sterker, volhouden nu! Simon maakt de 2-1! HOPLAAAA

Andy doet even een korte, tactische time-out. De Spartanen weten duidelijk wat hun te doen staat! 

Dan gaat het even erg moeizaam, Blauw Wit begint vlot te scoren. Spartacus heeft meer kansen maar deze willen maar niet binnen vallen. Arina probeert de intussen geslagen kloof te sluiten en maakt de 7-2. Topper! Nadat Urs een prachtige inloper deed, werd hij duidelijk geblokkeerd door zijn heer. Jammer dat dit niet gezien werd.

Wout is in form en scoort de 8-3. Simon is vandaag duidelijk de sterkste rebounder van het veld. Hij haalt de ballen er gemakkelijk uit! Nu wordt het hoog tijd om te gaan scoren, komaaaaaaan!! Andy doet een wissel waarbij Yana in de plek van Elke komt. 

Yana is direct in beast mode en creëert een vrijworp. Simon doet een inloper en scoort deze easy peasy! De 8-4 staat op het scorebord. De Spartanen zijn zich duidelijk aan het herpakken. Urs weet dat de rust eraan komt en scoort nog snel de 8-5. Pieter wordt omver gekegeld waardoor hij een penalty krijgt. Grote spanning in de zaal….. Pieter scoort! Wauw, de bank en supporters zijn enthousiast! Het zelfvertrouwen van iedereen stijgt en dat is te zien! TOPPPPPPERS

Na een pittig meningsverschil gaan we de rust in met 9-6. 

In het begin van de 2e meteen een korte mededeling van Kurt: “Wout gaat achter een bal van Simon naar binnen, hij heeft geluisterd” Goed gedaan Wout! Nele verdedigd extra hard waardoor ze haar dame goed bij is. De bal gaat snel over en weer. Wout knalt de 12-8 in de mand. Sterk werk! Amber creëert een prachtige inloper waar Pieter de penalty voor scoort.

We werken als een echt team, de 12-9 maakt het super spannend! Iedereen is nagelbijtend aan het supporteren. Met 3 puntjes verschil en 10 minuten op de klok is alles nog mogelijk. 

Andy doet weer een wissel. Elke in de plaats van Amber en Geert voor Pieter. Geert staat nog geen 2 seconden op het veld en zorgt mee voor de inloper van Elke,12-10 op de teller! We zijn helemaal terug in het spel. De schots vliegen in het rond, de aanvallen worden sterker en sterker. Niet opgeven Spartanen. Wout is on fire en maakt de 12-11. Niet veel later is er een (onterechte) fout waardoor het terug 13-11 is. Met veel tumult wordt de goal van Arina wat later afgekeurd. De Toch is het is het doorzettingsvermogen ongelofelijk sterk!  Geert scoort tussendoor even een makkelijk schot. Jan lokt een penalty uit die Simon vlot omzet. (17-14)

De penalty’s vliegen in het rond! Simon scoort weer heel vlotjes de volgende penalty! 17-15.
Iedereen zit nu op het puntje van zijn stoel… KOMAAN SPARTANEN!

Ondanks de stevige strijd en het vele tumult hebben de de overwinning niet weten te behalen.
We zijn alvast heel trots op onze Spartanen! We eindigen met 20-16 op het scorebord.

XOXO Elly
(met nog steeds heel veel gemis voor Lize)