Vrijdagavond, twintig over zeven. De tribune van de sporthal in Borgerhout vult zich met trouwe Spartacus/NDN-supporters die hopen op een welverdiende overwinning voor onze Spartanen.

Verslaggeefster van dienst Tina heeft terwijl al vlijtig de laptop klaargezet.

Opmerking van Jan: “De opwarming zijn we al aan het winnen!”
Opmerking van Yana: “Waar is Elly?”

Tromgeroffel voor dé match die punten moet opleveren! Komaan Spartanen SAMEN STERK!


Na tien seconden wordt de eerste mooie kans genomen door Arina na een inloper van Elke waarbij een dame van Blauw Wit tegen de grond gekegeld wordt, alles blijkt in orde waarna het spel hervat wordt. Bij de eerste aanval van Blauw Wit zorgt Yana voor een mooie onderschepping.

Enkele mooie aanvalsacties in het vak van Elke waarbij we een vrijworp creëren, een goed schot maar helaas botst de bal recht omhoog. Elke blijft druk naar binnen zetten waardoor we deze keer een strafworp krijgen die Pieter omzet waardoor de score geopend wordt. (1-0) Een schot van Pieter botst op de korf omhoog voor de bal in de korf belandt, klein gelukje! (2-0)

De heer van Pieter recupereert de bal uit de rebound. Weet Pieter goed uit de reboundzone te houden en legt de bal van onder de korf binnen. Blauw Wit is dus ook vertrokken. (2-1) Intussen wordt het tempo serieus opgedreven.

Deze verslaggeefster is het nog niet zo gewoon dus ze mist regelmatig knappe acties van onze Spartanen, waar is Elly als je ze nodig hebt?!

Wat we hebben onthouden is: strafworp op Yana (3-1) / Shot tegen Simon (3-2)

Elke’s druk naar binnen blijft kansen opleveren. Ze scoort de inloper. (4-2)
Urs zorgt voor veel druk in verdediging maar maakt een fout op zijn heer waardoor ze een penalty krijgen. (4-3) De dame van Arina legt de bal binnen met een shot zonder zelfs de mand te raken. (4-4)

Toch laat onze verdediging het niet hangen. Door het sterke teamwerk en goed overzicht zorgen ze ervoor dat de bal snel weer naar ons aanval kan. Wéér die druk van Elke naar binnen, strafworp.
(5-4) De dame van Yana loopt in. (5-5) Blauw Wit mist een strafworp na een fout op een volgende inloper. Copy paste voor de dame van Arina die weer scoort via een schot zonder de mand te raken. (5-6)

De aanvallen van BW worden steeds langer waardoor ze meer kansen kunnen creëren. Ze leggen ook veel druk op onze aanval waardoor we in het vak van Simon zeer verre schots beginnen te nemen. Simon kan een strafworp uitlokken door ook wat druk naar binnen te brengen. Simon legt hem van op de stip binnen. Hierdoor sluiten we weer bij. (6-6)

Intussen wordt Pieter gewisseld voor Geert.

Goed reboundwerk van Simon zorgt ervoor dat BW maar 1 à 2 kansen per keer kan nemen. Geert maakt zijn rol waar en brengt ons naar 7-6.Na een time-out krijgt BW een strafworp door een fout van Simon waardoor ze weer op gelijke stand komt. Pieter komt er terug in voor Geert. Met nog 9 minuten op de klok besluit de dame van Elke om naar binnen te lopen en de bal door de korf te gooien. (7-7) Een mooie aanval van het vak van Nele, waarbij we werken naar een mooie kans maar BW maakt een fout op Simon waardoor we een stip krijgen die Simon (zoals gewoonlijk) er netjes ingooit. (8-7)

8-8 ondertussen, de verslaggeefster was nog te druk bezig met typen en heeft deze goal dus gemist.
Na bevraging van de bank bleek het om een stip tegen Simon te gaan. 

RUST

Allé we zijn weer vertrokken. Dikke duim voor Simons knappe verdediging. Al neemt hij af en toe wel wat risico. Gelukkig eindigt het hier in ons voordeel. Knappe aanvallen van het vak van Pieter alleen vallen de kansen maar niet binnen.
Quote van Kurt: “Scoren VERDORIE!!!”

Stip voor een fout van Wout op zijn heer. Spartacus zet de achtervolging weer in om weer op gelijke hoogte te komen. (8-9) Arina trekt knap weg uit de korf, waarbij Pieter de bal netjes in haar handen legt. Ze heeft de ‘tip’ van Kurt duidelijk begrepen en scoort haar korte kans. (9-9) Na een stip aan beide kanten blijft het gelijke stand. (10-10)

De dame van Yana draait om in de steun, alhoewel Yana knap volgt gaat de bal door de mand en wordt de goal goedgekeurd.
(10-11) Knappe aanvallen van Spartacus maar de bal wilt maar niet door de mand. Verscheidene shots van Urs draaien uit de korf. Andy voert weer wat tactische wissels door: Geert wordt gewisseld voor Pieter, Amber wordt gewisseld voor Elke.

Verder zeer mooie kansen in ons aanvalsvak maar het scorend vermogen blijft een probleem. Ook na de wissels blijven voorlopig de goals uit. Aan de kant van de verdediging wordt er heel hard gewerkt om de bal zo veel mogelijk aan de overkant te krijgen. Mooie onderscheppingen, iedereen die vol voor de bal gaat. Geert krijgt na een vrijworp een tweede kans om het schot te nemen en scoort de gelijkmaker van op 2 voetjes. Eindelijk komen we weer op gelijke hoogte. Hopelijk zijn we nu vertrokken richting de overwinning. (11-11) Pieter terug in de plaats van Geert. Stip tegen Urs voor BW, BW mist de eerste keer maar na te snel inkomen van Urs krijgen ze een tweede kans. (11-12) Simon knalt aan de overkant een shot binnen van ver en brengt ons weer gelijk. (12-12)

De scheids legt de bal op de vrijworp en Geert legt de bal in tegenstelling tot daarnet van de eerste keer in het mandje. (13-12) Nele zet haar dame serieus onder druk maar ze kan de bal toch door de mand gooien. (13-13) Het gaat heel snel Wout scoort een shot, maar ook aan de overkant hebben ze de korf gevonden. (14-14) Urs weet zijn eerste goal van de match te scoren en de euforie is enorm! Eindelijk die beloning voor al dat harde werken. (15-14)

Strafworp voor BW (15-15) Een overnamesituatie bij BW zorgt ervoor dat zowel Geert en Urs bij dezelfde heer staan. De andere heer gooit de bal binnen. (15-16)

Nathan wordt gewisseld voor Wout

Nog geen halve minuut na zijn debuut in deze match scoort Nathan de o zo nodige gelijkmaker. (16-16) Een korte kans achter de korf voor BW. (16-17) Wat een thriller, kunnen we op z’n minst die gelijkmaker nog opnieuw treffen?!

Nog 1’ 16” op de klok wanneer de bal terug in aanval komt. maar er kan niet meer gescoord worden. 
De bal gaat nog een keer over en weer, maar de goals blijven uit.

Jammer maar helaas sluiten we de match af met 16-17.

Énorm hard gevochten onder veel support van ons legioen maar het mocht net niet zijn.
Wat wil zeggen dat we er zondag gewoon dubbel en dik voor die overwinning gaan!!