Ja, we mogen! Eindelijk terug matchen. Met een nieuw team; een combinatie van recent aangesloten kinderen, onze 'anciens' en Jasper, overgekomen van de U8. In totaal waren we met 11 aanwezig in Gent.

We starten met Maxime, Tigo, Brikke en Ilke in de aanval. En ja hoor, Tigo heeft het nog niet verleert. We schieten snel uit de startblokken en hij scoort 2x.  Neerlandia is echter een pittige tegenstrever en ze zijn gretig.


Onze verdedigers zijn Hanne, Olivia, Jarre en Nathan. Uiteindelijk wordt het eindresultaat 5-2. Zij gaan vaak voor de inlopers en scoren daar uit. Dit oplossen is nog moeilijk, maar dan gaan we aan werken.

Wij daarentegen vinden gewone kansen (shot) en het opbouwen ook heel belangrijk. Zoals we hebben gezegd tijdens de match is dit leren korfballen. We moeten nog flink oefenen op onze passing. (hard - 1 hand - gericht) Maar wat hebben we zeer knappe rebounds gezien, dat zit er al goed in. Hier en daar zijn er ook nog knappe doelkansen geweest. Jammer genoeg vielen ze er niet in.

Een nieuw element bij de U11 is de toevoeging van 4x 5 min “4 tegen 4” op ongeveer een half veldje. Ideaal om te leren korfballen, te oefenen. Dit hebben we dus als positief ervaren. Het uiteindelijk resultaat van dit onderdeel was 3-2 waarin Nathan en Axel (nieuw lid!) scoorden. Knap jongens. Verder hebben ook Abraham en Senna hun eerste stappen tijdens de wedstrijd gezet. 

Dus, ik hoop dat jullie het merken, we zijn zeker tevreden over onze eerste match. We nemen de aandachtspunten mee en gaan samen met jullie daaraan werken tijdens onze trainingen.

 

                                                                                         Katia en Kurt